De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Breuken

 Dit is een reactie op vraag 25658 
bedankt voor de snelle reactie , alleen zie ik het nog niet
1/5 . 45/1 = 9
1/3 . 5/1 = 5/3
en dan ? 9:5/3?
mijn vraag aan u deze som helemaal uit te schrijven
ik begrijp hem echt niet , kom op meerdere antwoorden zoals 135 bijv maar weet dat het niet klopt

vr.gr. Dekens

dekens
Ouder - maandag 21 juni 2004

Antwoord

Beste Dekens,
Geen nood, je bent er bijna
Je eerste gedeelte is prima en inderdaad krijg je:
9 / (5/3).

Bedenk dan dat 9 = 9/1 ofwel:
(9/1) / (5/3)
Om dit uit te werken kun je weer gebruik maken van:
(a/b) / (c/d) = (a·d) / (b·c)

Hopelijk kom je er dan wel uit.
Het is altijd beter om er uiteindelijk zelf achter te komen dan iemand anders het te zien voorkauwen

Mocht je er toch niet uitkomen, laat het dan weer weten en laat weer even zien wat je gedaan hebt.

M.v.g.
Peter Stikker

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 21 juni 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3