De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlakte berekenen

Hoeveel vierkante meter zijn 1,49 are?

Joop B
Ouder - maandag 21 juni 2004

Antwoord

Beste Joop,
Er geldt 1 hm2 = 1 ha
Ofwel 1,49 are = 0,149 deca are = 0,0149 ha
Dus 0,0149 ha = 0,0149 hm2
Vervolgens weeer 0,0149 hm2 = 1,49 dam2 = 149 m2

Ik gebruik hier de 'sleutel' 1 hm2 = 1 ha terwijl er natuurlijk tal van andere 'sleutels' mogelijk zijn. Merk verder op dat are met stappen van 1 gaat (alsof het een lengtemaat is) terwijl de vierkante meters met stappen van 2 gaan.

M.v.g.
Peter Stikker

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 21 juni 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3