De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Breuken

hallow
kun u mij helpen met de volgende som

3/15 : 1/45
___________ =

1/3 : 1/5

ik weet de de uitkomst 5,4 is alleen hoe reken ik dit uit
Alvast bedankt

dekens
Ouder - maandag 21 juni 2004

Antwoord

Beste Dekens,

Geen antwoord maar meer twee hulpmiddelen:
(a/b) : (c/d) = (a/b) · (d/c) en
(a/b) / (c/d) = (a·d) / (b·c)

Een kleine tip om de getallen wat kleiner te houden is dat 3/15 = 1/5

Hopelijk kun je zelf nu door te puzzelen eruit komen, laat anders weten waar je vast zit of laat je stappen even zien.

M.v.g.
Peter Stikker

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 21 juni 2004
 Re: Breuken 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3