De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Omgekeerd evenredig

drie spelers krijgen een premie,omgekeerd evenredig met het aantal niet-gespeelde wedstrijden.
de eerste speler deed niet mee aan 2 wedstrijden,de tweede aan 3,de derde aan 4.
er wordt 52000€ verdeeld.
hoeveel krijgt elk?
hoe is de redenering,wat is de uitkomst????????

Koekel
Ouder - zaterdag 12 juni 2004

Antwoord

Omgekeer evenredig betekent:

premie·nietgespeeldewedstrijden=constant

p1·2=c Þ p1=c/2
p2·3=c Þ p2=c/3
p3·4=c Þ p3=c/4

Er geldt: p1+p2+p3=52.000 of c/2+c/3+c/4=52.000
Even oplossen en je weet c en dus ook p1 t/m p3.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 juni 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3