De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Delen door twee

Stel je voor in een opgave staat hoeveel is 10 gedeeld door 2.
Heb ik gelijk als ik zeg dat er oneindig veel oplossingen zijn ?
Namelijk 1 en 9 of 2 en 8 of 3 en 7 enz..............
Men zegt in de opgave niet dat je 10 in twee gelijke stukken moet verdelen.

Jaak

jaak b
Ouder - woensdag 28 april 2004

Antwoord

Nee... delen is een operatie die wordt weergegeven door :

De betekenis is:

a:b=c -> a=b·c

...je kunt van alles beweren, maar niet dat 1·9=10

Het is ongeveer hetzelfde als dat grapje van Herman Finkers die in een rekenboekje ziet staan dat "niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd....".

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 april 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3