De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Martix 2e kolom

Bde vraag is ik moet vanuit de tweede kolom de matrix berekenen...
[-1 2 3 4]
[ 4 2 0 1]
[-1 1 2 3]
[-5 1 6 2]
hoe moet ik dit oplossen

MIro
Iets anders - maandag 12 april 2004

Antwoord

Ik veronderstel dat je de determinant van de matrix wil berekenen door de determinant te ontwikkelen volgens de elementen van de tweede kolom.

Hiervoor moet je ieder element van de tweede kolom vermenigvuldigen met zijn cofactor.

De cofactor van het element aij = (-1)i+j vermenigvuldigd met zijn minor (met i is het rijnummer en j is het kolomnummer).

De minor van het element aij is de determinant die men bekomt door in de oorspronkelijke determinant de i-de rij en de j-de kolom te schrappen, dus de rij en de kolom waarin dit element staat.

Als je dit doet voor je opgave bekom je

(2)(-1)3(-52) + (2)(-1)4(-9) + (1)(-1)5(63) + (1)(-1)6(-5) =

(2)(52) + (2)(-9) + (1)(-63) + (1)(-5) =

104 - 18 - 63 - 5 = 18
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 april 2004



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker