De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De beperkingen van TI-83

Hallo,
Ik zoek een paar formules die de rekenmachine om verschillende redenen niet goed weer kan geven.
zoals: y=1+√(10x-x2)
Deze geeft je rekenmachine niet goed weer, tik namelijk maar voor y2=1 in. Ik zoek nog meer vervelende formules die je rekenmachine niet goed kan weergeven.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen :)
Alvast bedankt

Sandra
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 2 februari 2004

Antwoord

Ik heb nog wel iets aardigs voor je!

Streepjescode

Plot de grafiek van f(x)=sin(1/x) met [-1,1]x[-1,1] en MODE op Degree.
Kies voor ZOOM en Zoom In. Kies gewoon voor (0,0)
Herhaal dit... enkele keren (na de eerste keer kan dit gewoon met ENTER). Verklaar wat je ziet!

q1149img3.gif


Ook leuk...

q1149img1.gifTeken de functie f(x)=sin(12x).
Zet MODE op RADIAN,
Kies voor WINDOW [-2$\pi$,2$\pi$]·[-1,1].

Verklaar wat je ziet!

Door met die 12 te experimenteren kan je nog andere fraaie, maar hele foute grafieken krijgen.

Zie ook Sinusoïden op de GR voor een verklaring van dit soort verschijnselen.

Daarnaast geven functies met een verticale asymptoot ook veel problemen! Eigenlijk wordt geen enkele grafiek op je GR goed weergegeven, maar bij sommige functies gaat het echt mis.
Bijvoorbeeld:
Y1=4/(x-2) met een standaardwindow.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 2 februari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3