De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wat is faculteit?

Wat is faculteit en waar wordt het voor gebruikt en hoe werkt het?

max
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 7 februari 2004

Antwoord

Wat zijn faculteiten?
Bekijk de volgende voorbeelden:
6 faculteit wordt geschreven als 6! en heeft als betekenis 6 x 5 x 4 x 3 x 2 x 1 = 720
Idem: 4! = 4 x 3 x 2 x 1 = 24
Men spreekt af dat 1! = 1(klinkt nog wel logisch), maar ook dat 0! = 1 (klinkt onlogisch, maar blijkt een verstandige afspraak te zijn).

Waar wordt het gebruikt?
In de kansrekening en combinatoriek, dat is een wiskundeonderdeel waar 'het tellen' centraal staat.
Combinatoriek beantwoordt vragen die meestal beginnen met: "op hoeveel manieren kun je.....?"

Hoe werkt het?
Goed!

Zie Faculteit en tellen

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 7 februari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3