De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Log invoeren (rekenmachine)

Hallo, ik heb een Ti83 rekenmachine en ben nu bezig met het onderwerp logaritmen. Mijn vraag aan jullie is hoe van de exponentiele functie 2 tot de macht x de formule van de logaritmische functie kan berekenen en hoe ik dan 2log x moet invoeren op mijn rekenmachine.

Imp
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 20 juli 2001

Antwoord

2logx kan je niet invoeren in de TI83. Gek he? Maar het kan wel anders:
Op je rekenmachine zitten twee logaritmische functies log en ln.

Met behulp van die functies gaat het wel:
f(x) = ēlog x
kan je schrijven als
f(x) = log(x)/log(2)
Lijkt raar, maar het klopt echt.

Voorbeeld: ēlog(64) = 6
Met je TI83 wordt dat log(64)/log(2) = 6
Dit kan natuurlijk ook met ln.

Zie meer vragen over logaritme

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 20 juli 2001



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker