De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Het probleem van Euler

"drie broers hebben een wijngaard gekocht voor 100 louis. de jongste zegt dat hij die wijngaard zal betalen als de tweede hem de helft van zijn bezit geeft. de tweede offert zich op om de wijngaard te betalen als de oudste het derde van zijn bezit bijpast. de oudste wil ook die wijngaard betalen als de jongste een vierde van zijn bezit bijdraagt. hoeveel bezit elk?"

we zagen dit vraagstuk bij het oplossen van stelsels, stelsel van cramer....

ik zit al vast bij de keuze van onbekende, als ik het bezit van de drie neem als x, y en z. hoe moet ik dan uitdrukken wat de jongste zegt? 100 louis + 1/2 y ...

alvast bedankt!!

Lies M
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 13 december 2003

Antwoord

Wat dacht je hier van?

x + y/2 = 100
y + z/3 = 100
z + x/4 = 100

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 13 december 2003



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker