De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Permutaties en combinaties

Voor het organiseren van een werkweek word een comité van 4 leerlingen gekozen. De eerste leerling zorgt voor het programma van de eerste dag, de tweede leerling zorgt voor het programma van de tweede dag enz.
er zijn:
6 mensen van 15 jaar;
14 mensen van 16 jaar;
5 mensen van 17 jaar;
3 mensen van 18 jaar.
Hoeveel comités zijn er mogelijk met tenminste 2 17-jarigen?

Debora
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 november 2003

Antwoord

In het totaal zijn er (28 boven 4) = 20475 comités mogelijk.
Trek daar de comités vanaf die niet voldoen:
comites met geen 17 jarigen: (23 boven 4) = 8855
en comités met één 17 jarige (5 boven 1)·(23 boven 3) = 8855

Blijft over 2765 mogelijkheden (waarbij de volgorde NIET van belang is)

Met vriendelijke groet

JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 5 november 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3