De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Stelsels van vergelijkingen

1. i) Los a, b, g op,
met 0a2p, 0b2p en
0gp, uit

2sina - cosb + 3tang = 3
4sina + 2cosb - 2tang = 2
6sina - 3cosb + tang = 9

ii) Voor welke a Î heeft het volgende stelsel vergelijkingen

x + y + 7z = -7
2x + 3y + 17z = -16
x + 2y + (a2 + 1)z = 3a

a) precies 1 oplossing
b) geen oplossing
c) oneindig veel oplossingen?

Zou iemand mij hier please mee willen helpen?

Heel veel groetjes van Fleur

Fleur
Student hbo - vrijdag 31 oktober 2003

Antwoord

1) Stel x=sin(a), y=cos(b) en z=tan(c). Het stelsel wordt dan lineair in x, y en z, dus spilmethode of regel van Cramer.

2) Wanneer wordt de determinant van het stelsel nul? Vul die waarden van a eens in in het stelsel om te weten of je geen of oneindig veel oplossingen verkrijgt.

Nu is het weer aan jou...
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 31 oktober 2003
 Re: Vergelijkingen 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker