De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Vermenigvuldiging complexe getallen

Volgens mij zat er een fout in de antwoorden van een tentamen hier.

Wie weet dit?

z=2-i en w is een ander complex getal waarvan |w|=Ö2 en arg(w)= .75p. Dan is z*(geconjugeerde van)w ???

Peters
Student universiteit - woensdag 29 oktober 2003

Antwoord

w = Ö2.[cos(3p/4)+i sin(3p/4)] = -1+i.
z* = 2+i

Nu lukt het wel zeker, VWO-student?
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 29 oktober 2003



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker