De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Driehoek van Pascal

Ik heb een vraag over de driehoek van Pascal. Ik moet voor school, lerarenopleiding wiskunde, een programma schrijven (met het programma: programmeren met Pascal) waaraan de gebruiker de driehoek van Pascal gevraagd wordt. Kunt u mij misschien hiermee helpen of op gang brengen?

Bij voorbaat dank
Met vriendelijke groet.

Karlie
Student hbo - zaterdag 18 oktober 2003

Antwoord

Het programma ziet er ongeveer zo uit. Ik heb qua vormgeving verder niets gedaan, maar kijk maar eens of je er iets mee kan:
PROGRAM driehoekvanPascal;
VAR teller,aantal:LONGINT;

FUNCTION Pascal(n,k:INTEGER):LONGINT;
   VAR i:INTEGER;
       temp:REAL;
   BEGIN
      temp:=1;
      FOR i:=1 TO k DO BEGIN
         temp:=temp*(n+1-i);
         temp:=temp/i
      END;
      Pascal:=ROUND(temp)
   END;

PROCEDURE GeefRij(i:INTEGER);
   VAR k:INTEGER;
   BEGIN
        WRITE(i,': ');
      FOR k:=0 TO i DO
         WRITE(Pascal(i,k),'  ');
      WRITELN
   END;

BEGIN
   WRITE('Geef aantal rijen: ');
   READLN(aantal);
   FOR teller:=0 TO aantal DO
      GeefRij(teller);
   WRITE('Toets ENTER om te stoppen');
   READLN;
END.
Zie Aantal combinatie berekenen bij grote n

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 1 november 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3