De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Werkstuk over matrices

Ik ben wat informatie aan het verzamelen over matrices, en nu kwam ik op internet de volgende opgave tegen:

Zij A= de matrix
Bepaal alle BÎM2() met B·A=A·B.
Laat zien dat iedere B te schrijven is als
c1·I2+c2·A voor zekere c1,c2 in

Graag zou ik het antwoord willen hebben voor in mijn werkstuk. Dankjewel

Ilse

Ilse B
Leerling mbo - maandag 15 september 2003

Antwoord

Even voor de duidelijkheid:
Ik begrijp dat je met I2 bedoelt:

Je zou kunnen beginnen met de matrix B te schrijven met vier onbekenden:

Vervolgens bereken je A·B

en B·A

Deze twee moeten hetzelfde zijn, waaruit bijvoorbeeld al volgt: 2r = 3q, waardoor je een onbekende (r bijvoorbeeld) kunt elimineren.
Zo kun je ook p elimineren, en je houdt alleen q en s over.
Probeer dan of je B kunt schrijven als een aantal maal A, plus een veelvoud van I2.
Als het niet lukt, dan hoor ik het wel.
Succes met je werkstuk,
groet
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 15 september 2003



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker