De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Absolute waarde

Hallo,

Kunt U mij uitleggen hoe je een ongelijkheid als deze oplost?

|x-3| 4

MVG

H.

H.
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 september 2003

Antwoord

Eerst herleid je de ongelijkheid op 0, dus dan krijg je
|x-3| - 4 0
Dan maak je een grafiek van |x-3| - 4:


Als je niet uit het plaatje mag aflezen van de nulpunten van deze grafiek zijn, dan kun je ze als volgt berekenen:
|x-3|=4, dus x - 3 = 4 of x - 3 = -4 (vanwege die absolute waarde dus).
Ik denk dat je deze vergelijkingen wel kunt oplossen.
Je vindt dan: x=7 of x=-1.
Met behulp van de grafiek is dan de oplossing van de ongelijkheid (het stuk waar de grafiek onder de x-as ligt), dus -1,7
Succes,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 9 september 2003



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker