De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren

Hoi ik zou een programmaatje willen schrijven voor het integreren van de functie axn.
Ik zal een laten zien wat ik heb't is javascript
script type="text/javascript"
function integrate()
{
var a =document.c.aform.value
var n =document.c.nform.value
var x1=document.c.x1form.value
var x2=document.c.x2form.value
var int1=(a*Math.pow(n+1,-1))*Math.pow(x1,n+1)
var int2=(a*Math.pow(n+1,-1))*Math.pow(x2,n+1)
var int=(int2)-(int1)
document.c.integrand.value=int

}
/script
toch klopt de waarde niet!
Waarom niet?
Dank je,
Ruben

Ruben
2de graad ASO - zaterdag 12 juli 2003

Antwoord

Ik zou bij:

var int1=(a*Math.pow(n+1,-1))*Math.pow(x1,n+1)
var int2=(a*Math.pow(n+1,-1))*Math.pow(x2,n+1)

iets anders doen:

var int1=(a*Math.pow(x1,n+1)/(n+1))
var int2=(a*Math.pow(x2,n+1)/(n+1))

Misschien dat POW() geen negatieve exponenten accepteert?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 juli 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3