De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wanneer gebruik je tangens en shift-tangens?

Als je een som hebt met tangens moet je dan in de rekenmachine 'shift-tangens' intypen of gewoon 'tangens'? Want als ik gewoon 'tangens' doe komt er iets verkeerds uit dus ik weet het nu niet meer.

rob
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 27 januari 2002

Antwoord

Met het knopje 'tangens' kan je van een hoek de 'tangens' uitrekenen. Met shift-tangens reken je de hoek uit die hoort bij een 'tangens'.

Voorbeeld 1

Bereken:$\angle$ P.
Oplossen met behulp van de tangens:
tan $\angle$ P =24
10
$\angle$ P $\approx$ 67$^o$

Met de rekenmachine:

24:10=...shifttan$\rightarrow$67

Voorbeeld 2

q742img4.gif

Om AC te berekenen gebruik ik de tangens.
tan 67° = AC/10
AC = 10 · tan 67° $\approx$ 23,6

Met de rekenmachine:

10×67tan=$\rightarrow$23,6

Kortom: Als je hoek weet gebruik je tan en wil je juist de hoek weten dan gebruik je shift-tan.

Hopelijk is het duidelijk!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 27 januari 2002
Re: Wanneer gebruik je tangens en shift-tangens?



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3