De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Breuksplitsen

Ik heb een formule bedacht waar dit als teller uitkomt:
(A+B)x2+(4A+2B+C)x+(2A+2C)
het moet gelijk zijn aan de teller van de oorspronkelijke formule nl. 4x-6

Is dit dan juist?
A+B=0 ik kom nl niet uit de getallen voor ABC?
4A+2B+C=1
2A+3C=-1

de oorspronkelijke formule= 4x-6 / x3+6x2+10x+4
= 4x-6 / (x+2)(x2+4x+2)

kunt u mij verder helpen?

maike
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 20 mei 2003

Antwoord

De vergelijkingen zijn natuurlijk fout en moeten zijn

A+B = 0
4A+2B+C = 4
2A+3C = -6

Is dat genoeg?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 20 mei 2003
 Re: Breuksplitsen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3