De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kubus of driehoek tekenen

Is het mogelijk om in Maple of Wiskit een Kubus of driehoek in 3D te kunnen tekenen?

Eelco
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 23 april 2003

Antwoord

q10253img1.gif ...vergelijk... q10253img2.gif
Met Wiskit.
Geef de volgende opdrachten via het Meer-menu:
z:=3
veelhoek3d(0;0;0;z;0;0;z;z;0;0;z;0)
veelhoek3d(0;0;z;z;0;z;z;z;z;0;z;z)
lijn3d(0;0;0;0;0;z)
lijn3d(z;0;0;z;0;z)
lijn3d(z;z;0;z;z;z)
lijn3d(0;z;0;0;z;z)

Met Maple.
with(plots):
polyhedraplot([0,0,0],polytype=hexahedron,style=PATCH,scaling=CONSTRAINED,orientation=[71,66]);

Het antwoord is dus ja, met beide is een kubus in ieder geval mogelijk.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 23 april 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3