\require{AMSmath}

Vlakkemeetkunde

Cabri-FAQ
Cabri-FAQ: (Veel)GesteldeVragen en Antwoorden? Echter, hieronder staan 'gewoon' wat vragen (en de antwoorden daarop) die mij mbt. het programma Cabri Geometry (II en II Plus) bereikten.
 
Floors wiskunde pagina Floors wiskunde pagina
Van alles over de meetkunde van de driehoek. Van hoogtepunt tot de driehoek van Morley. Van punt van Fermat/Torricelli tot de stelling van de kruisingsdriehoek.
 
Go Geometry Go Geometry
Geometry from the Land of the Incas is a free educational website, aimed mainly at high school and college students with the goal of raising interest in Euclidean geometry.
 
Meetkunde
De meetkunde of geometrie het "meten van de aarde" is het onderdeel van de wiskunde, dat zich bezighoudt met het bepalen van afmetingen, vormen, de relatieve positie van figuren en de eigenschappen van de ruimte.

De specifiek Nederlandse term meetkunde werd rond 1600 door de Vlaamse wiskundige Simon Stevin ge´ntroduceerd. Een wiskundige, die op het gebied van de meetkunde werkt, wordt een meetkundige genoemd.
 
Vlakke meetkunde Vlakke meetkunde
Een alfabetisch overzicht van stellingen en bewijzen uit de meetkunde, van 'Aangeschreven cirkels' tot "Zwaartepunten'. Zeer uitgebreid, met links naar andere meetkunde en 'meetkundige plaatsen'.
 
Wilson Stothers' Geometry Pages
Welcome to Wilson Stothers' Cabri and Conics Pages. These pages were written to accompany a Geometry course at the University of Glasgow.
 

©2001-2022 WisFaq